wasyl, ten 180 konny to jest brabus 1.2 silnik złożony z dwóch 600 wiec to uciągnie bi turbo bo to v6
Świrujacy moduł komfortu
Zwiń
X
-
Świrujacy moduł komfortu
Witam, cos mi sie strasznie pomieszalo w moim aucie.
Wychodze wczoraj z pracy a moje autko po otwariu drzwi, samo zamyka i otwiera drzwi tak kilka razy i pozniej przestaje dzialac centralny zamek. I tak wkolo - za kazdym razem jak chce je otworzyc dzieje sie to samo. Wyjalem jeden bezpiecznik opisany nr 14 - oswietlenie wnetrza i sterowanie centralnym zamkiem. Problem zniknal, ale nie dzialaja teraz elektryczne szyby, lusterka, szyberdach - czyli pewnie unieruchomilem modul komfortu
Co to moze byc za usterka?? Czy ktos sie z tym spotkal??
Wczesniej mialem problem, ktorego nie udalo mi sie usunac, a mianowicie podczas jazdy gdy po przekroczeniu 20km/h komfort zamykal drzwi, jedne drzwi od strony pasazera sie ciagle otwieraly, a teraz wszystkie juz tak robia
Czy bez elektryka sie nie obedzie?Pozdrawiam
Radek
-
-
Ja ostatnio mialem cos takiego, ze zamykajac auto drzwi od kierowcy byly ciagle otwarte. Obojetne czy od srodka zamykalem CZ, czy z pilota czy z alarmu. Dzialalo tylko z kluczyka.
I zaczalem myslec co sie moglo przetrzec w tych wiazkach, az w koncu rozebralem drzwi od kierowcy i wyjalem ta wtyczke, ktora wchodzi do silniczka el. szyb bo tam siedzi ten caly modul. Styki tam po 3 latach sa juz lekko zasniedziale bo w sumie ciagle na to leje sie woda z szyby, ale po wlozeniu jej spowrotem wszystko zaczelo dzialac jak przedtem.
Komentarz
-
-
Wczoraj rozebralem drzwi kierowcy, wyjalem kostke z silnika elektrycznej szyby - generalnie wszystko tam bylo suche i bez osadow, ale przesmarowalem kontaktem, wpialem na nowo i niestety nic nie pomoglo Gdzie sie znajdue czarna skrzynka modulo komfortu, bo chyba nie w tym silniku. Jak na allegro patrze, to te skrzyneki komfortu maja zupelnie inny ksztalt i wielkosc. Gdzie modul komfortu siedzi w naszych Octaviach??Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
Przepraszam za odswiezenie tematu, ale dzis pojawil mi sie kolejny problem w tym temacie i chyba bede musiał zadziałać. Rano wychodze do auta, odpalilem jak zawsze, poszedlem przeskrobac szybki, wsiadam ponownie do auta a tam podswietlenie deski, przcisku awaryjnych i schowka sie pali, a swiatla byly zgaszone.
Pomyslalem, ze moze to inteligentne auto i jak kilka minut chodzi na wolnych to podswietla samo, by kierowca cos widzial, ale podjezdzam pod prace, gasze silnik, otwieram drzwi i juz mialem wysiadac, ale patrze a podswietlenie jak sie palilo tak sie pali
Dopiero wyjecie bezpiecznika nr 14 (oswietlenie wnetrza, centralne ryglowanie) pomoglo. Jednak wyjecie tego bezpiecznika skutkuje rowniez brakiem elektrycznych szyb i lusterek.
Prosze o pomoc. Jesli mam wymienic caly silnik od elektrycznych szyb, to czy ktos moze podac mi numer tej czesci z ETKI, a jesli to modul komfortu to rowniez prosze o numer. Dodam, ze mam 4xelektryczne szyby, szyberdach elektryczny, centralny zamek i sterowanie centralnym radiowo, auto rok 1999 (model 2000)Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
podłącze się do tematu
dzieje sie u mnie to samo czyli centralny otwiera auto. podczas jazdy ciągle wariują siłowniki centralnego to otwiera to zamyka.
przejrzałem wszystkie wtyczki szyb i zamków centralnych oraz kostki przewodów elektrycznych do drzwi na słupkach wszystko ok brak sladów korozji.
jak zlokalizowac moduł komfortu1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
Komentarz